Trygghet på Campen

Vi på Stadium Sports Camp är fantastiskt stolta över att få låna det mest värdefulla en förälder har och att ta ansvar för samtliga deltagare på lägret, där många är borta från sin hemmiljö för första gången en hel vecka, kräver mycket från vår organisation. Att skapa en trygg miljö är därför superviktigt för oss och våra samarbetspartners och nedan följer information om hur vi arbetar med dem. Stadium Sports Camp har nolltolerans mot alla former av kränkning, trakasserier och diskriminering.

Alla deltagare på Stadium Sports Camp är olycksfallsförsäkrade genom Länsförsäkringar Östgöta. Denna försäkring ingår i deltagaravgiften och täcker all aktivitet som sker på lägret, oavsett om den är träningsrelaterad eller om olyckan är framme mellan träningspassen.

Observera att försäkringen inte täcker egendom och att Stadium Sports Camp inte tar ansvar för personliga värdesaker.

Friends är en icke-vinstdrivande organisation vars uppdrag är att stoppa mobbning och är idag störst i Sverige. Vi har arbetat tillsammans med Friends sedan 2004 där de är med och utbildar samtliga ledare på lägret inför lägerstart. De är också med och tar fram den handledningsmanual som alla ledare får, som är fullproppad med gruppstärkande övningar, råd och tips.

Tillsammans med Friends arbetar vi och alla våra samarbetsföreningar utifrån något som vi tagit från sportens värld, nämligen Gult & Rött kort. Gult och rött kort går ut på att en deltagare, efter ett antal tillsägelser, får ett gult kort. Vid ett gult kort tar vi kontakt med vårdnadshavare för att förklara hur läget ser ut och vad som har hänt. Efter ett gult kort har deltagare 24 timmar på sig att förändra sitt beteende, annars tilldelas denne ett Rött kort och deltagaren får då lämna lägret.

Därför arbetar vi nära bland annat säkerhetsbolaget Nokas i Norrköping. Nokas står för den nattliga bevakningen av lägret, både våra materiella ting såsom Arena och Activity Town – men framförallt av logierna där våra deltagare bor. Tack vare att Nokas patrullerar samtliga nätter kan våra ledare och deltagare sova tryggt och säkert.

Dessutom samarbetar vi med SPORTDOC som bland andra även bistår våra landslag i fotboll, orientering samt skidor och skidskytte med produkter. Till Stadium Sports Camp står SPORTDOC för sjukvårdsväskor i alla dess storlekar till samtliga sporter och vi är fantastiskt tacksamma över att ha så kvalitativa produkter som även är enkla att använda på lägret. SPORTDOC står även för en tejputbildning på lägret som är tillgänglig för samtliga ledare. Utbildningen syftar till att så många på lägret som möjligt ska ha grundläggande kunskap i att ta hand om idrottsskador på plats. På så sätt kan vi också förebygga allvarligare skador.

Tillsammans med Region Östergötland har vi även en sjuksköterska på plats på Campen. Att ha en sjuksköterska på lägret ger både våra ledare och våra deltagare en trygghet att man snabbt kan få en professionell första bedömning vid t.ex. magbesvär, yrsel eller värk.