Idrottsledare

Som ledare på Campen ansvarar du för en grupp på ca 20-24 deltagare, tillsammans med 1-2 andra ledare. Oftast ansvarar du för din grupp från tidig väckning till sen läggning, från invigning till avslutning. Som ledare sover du även kvar på lägret under veckan.

Att ta ansvar för samtliga deltagare på lägret kräver mycket av dig och Stadium Sports Camp som organisation. Många av våra deltagare är dessutom hemifrån för första gången en hel vecka. Därför är det viktigt att skapa en trygg miljö där samtliga deltagare, ledare och funktionärer kan trivas och samverka.

Vi söker ledare till lägret som vill ta ansvar, sprida glädje och energi samt vara delaktiga till att deltagarna på lägret får sin bästa sommarlovsvecka någonsin. Det är en fördel om du har utbildning inom ledarskap och gärna har varit ledare tidigare inom din idrott eller någon annan verksamhet.

Det är våra samarbetsföreningar som ansvarar för rekryteringen av ledare till respektive idrott. Det är alltså de som får din ansökan direkt i sin mailbox och som du ska kontakta vid frågor. Som ledare på Stadium Sports Camp ser ditt arvode och dina arbetsuppgifter olika ut beroende på vilken sport du väljer. Var därför noga med att kolla med just din förening hur din anställning ser ut på förhand.

Nedan följer en kortare, allmän beskrivning av de sökbara tjänsterna:

Ansvarig ledare

Som ansvarig ledare är du ytterst ansvarig för en grupp deltagare inom någon av huvudidrotterna, men inte nödvändigtvis träningarna. Du har förutom formella meriter som ledare inom idrotten även stor erfarenhet av att leda och ansvara för grupper med ungdomar. Det är viktigt att du är ett bra föredöme och stöd för deltagarna under veckan.

Tränare

Som tränare är du ansvarig för gruppens träningar under veckan. Det är därför meriterande med formella meriter och utbildningar inom den valda idrotten. Du har också erfarenhet av att tidigare ha tränat ungdomsgrupper.

Biträdande ledare

Som biträdande ledare ansvarar du tillsammans med den ansvarige ledaren för gruppen under veckan. Du ska ha ett stort intresse för idrott och brinner för att ge deltagarna en riktigt bra lägervecka.

Funkisledare

Funkisgruppen är en del av Day Camp, vårt dagläger, som pågår samtidigt som Stadium Sports Camp. I Funkisgruppen får barn, 8-15 år, med funktionsnedsättningar ex. utvecklingsstörning, testa på nya sporter och aktiviteter under tre dagar.
Deltagarna i Funkisgruppen har ofta speciella behov och kräver olika mycket uppmärksamhet och därför måste vi anställa ledare vars erfarenhet skiljer sig lite från de andra ledarna på Campen.


Som funkisledare har du tillsammans med ansvarig ledare ansvar för gruppen under de tre dagar som deltagarna är på plats. Du brinner för att deltagarna ska få bra, uppmuntrande och utvecklande dagar på Campen.
Du som söker till funkisledare är mogen och ansvarsfull, du orkar fysiskt hänga med i deltagarnas tempo och tycker sport och lek är roligt. Du har förmågan att läsa av situationer och hålla huvudet kallt samtidigt som du är en glad och positiv person. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar som har funktionsnedsättning samt kan tecken som stöd