Kost, logi och övernattning

På Stadium Sports Camp sover samtliga ledare och deltagare på lägret i sängar. Som deltagare tar man alltså med sig lakan, täcke och kudde eller sovsäck.

Logi & Övernattning

På Stadium Sports Camp sover samtliga ledare och deltagare på lägret i sängar. Som deltagare tar man alltså med sig lakan, täcke och kudde eller sovsäck.

Våra logier ligger i närheten av campområdet och är till vardags till skolsalar.  Beroende på vilken sport du väljer kan du få sova med mellan 8 och 24 andra deltagare i samma rum.

Som deltagare på Stadium Sports Camp (11-15 år) så spenderar man hela sin vistelse hos oss – 7 dagar och 6 nätter. Att sova kvar på lägret är någonting som samtliga deltagare gör av flera olika anledningar:

  • Det stärker gruppen
  • Alla ledare ska veta vart deltagarna är nattetid
  • Stärka varje individ
  • För att underlätta för de barn som eventuellt kämpar med hemlängtan men som ej har möjlighet att åka hem på kvällen.

Vill en deltagare inte sova kvar på lägret förbehåller sig Stadium Sports Camp och SSC:s samarbetsföreningar rätten till att avbryta deltagarens lägervistelse.

Samtliga sporter och grupper på Stadium Sports Camp har ledare som sover på login i nära anslutning till deltagarna och finns alltid till förfogande om någonting skulle uppstå, även nattetid.

Kost

Samtliga deltagare på lägret får fyra mål om dagen: frukost, lunch, middag och kvällsmål.

Matsedeln består av god och näringsriktig mat, anpassad för dig som är aktiv hela dagarna. Givetvis kan specialkost ordnas vid medicinska eller ideologiska skäl, men detta ska anges vid anmälan.

Utöver måltiderna finns det gratis frukt i både matsal och i Halmstad Arena, där vi även har ett café där deltagarna kan köpa yoghurt i olika former, mackor eller andra mellanmål.

Notera att under invigningsdagen så är den första måltiden på lägret middag som serveras efter 15.00. Det är därför bra om deltagarna har ätit tidigare på dagen. Vi erbjuder försäljningen av enklare måltider på plats. 

Måltidsservice i Halmstad

Alla varma måltider på Stadium Sports Camp i Halmstad lagas av Måltidsservice i Halmstad och tillreds direkt i Campens matsal på Klaraskolan.

Måltidsservice måltider består till största delen, 94%, av mat som är lagad från grunden och är alltså inget halvfabrikat. Dessutom var 32% av maten ekologisk 2016 – till 2017 är målet 33%. Till detta arbetar Måltidsservice i Halmstad med projektet ”En giftfri vardag”, vilket kort innebär att man plockat bort allt i skolrestaurangen – från redskap till handskar – som innehåller giftiga ämnen. Superbra!

Dessutom köper Måltidsservice alltid svenskt kött och svensk fågel, närproducerat så ofta det går samt att man alltid använder sig av ekologiska basvaror, såsom ris, kryddor och pasta.

Idrottar man 2-3 gånger per dag i en vecka är maten väldigt viktig för hur mycket man som deltagare och ledare orkar med – då ska maten både vara bra och smaka gott också!