Stadium Sports Camp

Stadium Sports Camp är Sveriges största sport- och upplevelseläger och har sedan 1995 aktiverat över 100 000 barn. Lägret riktar sig till barn och ungdomar mellan 11-14 år ( 15-åringar välkomnas den sista lägerveckan) som väljer en av de totalt 22 sporterna som är fördelade på våra två läger belägna i Halmstad och Norrköping.

Under veckan tränar man i snitt två pass om dagen, men för oss handlar Stadium Sports Camp om så mycket mer. Det handlar om upplevelser, gemenskap, utmaningar och framförallt kompisar - både nya som gamla.

För att delta på Stadium Sports Camp behöver du inte vara ansluten till någon förening, utan du väljer helt enkelt den sport som du gillar bäst. Vi försöker anpassa träningarna för att alla deltagare ska utvecklas efter sin egen nivå.

En vecka på Campen kostar 3495 kr och då spenderar du en vecka hos oss med helpension – fyra mål mat om dagen.
Läs mer om våra priser under ”Priser och avbokning”.

Vill du veta mer om vårt dagläger, Day Camp, för de yngre barnen mellan 8-10 år klickar du  här.

Notera att vi även välkomnar 15-åringar den sista lägerveckan, vecka 4. (Observera att detta gäller personer som fyller 15 år under året, dvs. att man är född år 2005.)

Vi ses i sommar!

Mer om Stadium Sports Camp

Stadium Sports Camp AB (SVB) är ett dotterbolag inom Stadiumkoncernen. Lägret bildades 1995 som ett enkelt bolag, men är sedan 2006 ett aktiebolag med Särskild Vinstutdelningsbegränsning (SVB).

Den särskilda vinstutdelningsbegränsningen innebär att den eventuella vinst som SSC gör vid varje års bokslut stannar inom företaget, alltså Stadium Sports Camp AB. Syftet med detta är att Stadium Sports Camp sedan starten vill värna om det lokala föreningslivet. Därför skänks varje år överskottet tillbaka till de samarbetsföreningar som är med och driver lägret. Totalt är denna summa uppe i över 55 miljoner kronor.

Sociala Projekt

Varje år samarbetar Stadium Sports Camp med företag, organisationer och stiftelser för att så många barn som möjligt ska få uppleva en vecka hos oss genom så kallade ”friplatser” eller ”stipendieplatser”. Detta är platser som vem som helst kan köpa, även privatpersoner, som sedan skänks till bland annat organisationer som arbetar med barn i utsatta områden. Även skolan och barnomsorgen i respektive stads kommun får ta del av dessa platser, där målet är att barn som har det mindre gott ställt och som kanske inte har möjlighet att åka annars, ska få chansen att få uppleva en fantastisk sommarlovsvecka hos oss.

Dessutom erbjuder vi parasport för barn med funktionshinder, en Funkisgrupp för barn med funktions nedsättning samt att vi samarbetar med Barncancerfonden där vi tillsammans ser till att svårt sjuka barn får underbara dagar hos oss.

Arbetstillfällen

Varje år anställs över 250 gymnasieungdomar genom respektive stads kommun. Det är dessa gymnasieungdomar som ni träffar på när ni ska betala i våra kassor på lägret, när deltagarna får sin mat i matsalen eller när de lånar någonting i Activity Town. Hos oss får gymnasieungdomarna inte bara sitt första sommarjobb, utan det är de som blir vårt ansikte utåt under hela sommaren. Efter en sommar på Stadium Sports Camp har de både erfarenhet och utbildningar i såväl städning, kassa och säkerhet som i service!

Utöver detta engagerar vi också över 1 000 ledare varje sommar, som anställs genom våra samarbetsföreningar. Samtliga ledare utbildas av Friends och arbetar för att deltagarna på lägret ska få en oförglömlig sommar!

Historia

1995 genomfördes den första Campen i Norrköping med fotboll, ishockey och basket som huvudsporter. Sedan dess har vi succesivt ökat antalet sporter och en stad tillkommit. Lägret drevs då som ett enkelt bolag där Stadium, Norrköpings kommun och de tre föreningarna Vita Hästen, IFK Norrköping och Norrköping Dolphins var delägare.

Vartefter det tillkom en nya sport och därmed en ny förening klev den föreningen in som delägare i bolaget och styrelsen beslutade för respektive år hur överskottet skulle behandlas.

2006-09-01 bildades Stadium Sports Camp AB (svb) som står för Särskild Vinstutdelningsbegränsning. Konkret innebär det att Sports Camp kan åtnjuta de fördelar som finns med att vara ett aktiebolag i form av moms etc. Moderbolaget Stadium kan däremot inte ta några medel ut ur detta bolag, utan alla eventuella vinstkronor stannar i bolaget och återinvesteras i deltagarna, Stadium Sports Camp och våra samarbetsföreningar.

Alla föreningar har idag ett exklusivt långtidsavtal inom sin idrott och garanteras en ersättning per deltagare och bolaget är ett så kallat ”good citizen”-projekt inom Stadiumkoncernen.

2017 öppnade Stadium Sports Camp även i Halmstad där vi första året hade drygt 1 000 deltagare.