Norrköping

Mountainbike

Är en vecka full? Anmäl dig ändå och hamna på reservplats.
Sports Camp
V1 V2 V3
Killar
Tjejer
Platser kvar
Fåtal platser kvar
Fullt
Ej tillgängligt
Datum för Sports Camp 2024

Vecka 1: Sön 23 juni - Lör 29 juni
Vecka 2: Sön 30 juni - Lör 6 juli
Vecka 3: Sön 7 juli - Lör 13 juli


Datum för Week Camp 2024
Vecka 1: Sön 23 juni - Lör 29 juni
Vecka 2: Sön 30 juni - Lör 6 juli
Vecka 3: Sön 7 juli - Lör 13 juli


Datum för Day Camp 2024
Vecka 1: Tis 25 juni - Fre 28 juni
Vecka 2: Tis 2 juli - Fre 5 juli
Vecka 3: Tis 9 juli - Fre 12 juli

Datum för Funkis 2024
Vecka 1: Tis 25 juni - Fre 28 juni

Utveckla dig och din cykling i skogen samtidigt som du får träffa nya kompisar! Mountainbikecyklingen på Stadium Sports Camp arrangeras av klubbarna Finspångs CA och Söderköping SK. Föreningarna har lång erfarenhet av att bedriva ungdomsverksamhet för alla - från nybörjare till elitsatsande tävlingscyklister.

Cyklingen

Häng med på sommarens roligaste mountainbikeläger!

Mountainbikeveckan på Stadium Sports Camp arrangeras av klubbarna Finspångs CA och Söderköping SK. Föreningarna har lång erfarenhet av att bedriva ungdomsverksamhet för alla - från nybörjare till elitsatsande tävlingscyklister.

Mountainbike är en av Stadium Sports Camps populära idrotter där platserna snabbt blir fullbokade varje år. Cyklingen är mest inriktad på Cross Country men veckan kommer att vara både rolig och utvecklande för alla typer av cyklister. Du har 2–3 träningspass per dag, oftast på cykeln men även något teoripass om exempelvis cykelskötsel. Det finns tillgång till flera olika MTB-spår i närområdet. I direkt anslutning till Stadium Sports Camp kommer det byggas upp ett teknikområde med flera hopp och andra hinder. En dag under veckan sker även en längre utflykt till någon av Östgötaskogarnas riktiga MTB-pärlor.

Du behöver ta med dig egen utrustning, så som träningskläder för alla väder, en fungerande och välservad MTB-cykel som tål att cykla i skogen med, samt hjälm och handskar.

Gruppindelningen

Under lägret är deltagarna indelade i grupper efter förkunskap och erfarenhet. Gemensamt för alla grupper är att träningarna skall vara anpassade så att alla deltagare både utvecklas och utmanas, men framför allt att vi har roligt på cyklarna tillsammans. Om du har rumskamrater och kompisar i andra grupper så kommer det finnas tid för cykellek på teknikområdet tillsammans.

Blå Grupp - Nybörjare som inte har tränat cykling tidigare. Du kommer att få lära dig att cykla i terräng från grunden. Vi kommer att börja med att se till att din cykel är rätt inställd för dig och sen får du lära dig bland annat växlingsteknik, backtagning och hur andra hinder hanteras.

Röd Grupp - Vana cyklister som har cyklat MTB ett par år, passar även för de yngsta tävlingscyklisterna. Passen kommer att ha inslag av teknik-, intervall- och fartträning men också mycket rolig skogscykling tillsammans.

Svart Grupp - Aktiva tävlingscyklister som tränar regelbundet. Varje träningspass kommer att ha ett tydligt mål och du kommer även att få lära dig mer om hur du själv planerar en träning. Träningen kommer att ha fokus på intervall- och fartträning, men även något distanspass är inlagt. Vi kommer finslipa på tekniken i teknikområdet.

Välkommen att utveckla dig och din cykling samtidigt som du träffar nya kompisar!

Du behöver ta med dig egen utrustning såsom:

- träningskläder för alla väder
- fungerande och välservad MTB-cykel som tål att cykla i skogen med
- hjälm
- handskar

Välkommen!


Sportens arrangörsförening

Finspångs CA & Söderköping SK

Finspångs CA & Söderköping SK
Telefon:
070-17 19 375
Email: