Norrköping

Fotboll

Är en vecka full? Anmäl dig ändå och hamna på reservplats.
Sports Camp
V1 V2 V3
Killar
Tjejer
Platser kvar
Fåtal platser kvar
Fullt
Ej tillgängligt
Datum för Sports Camp 2024

Vecka 1: Sön 23 juni - Lör 29 juni
Vecka 2: Sön 30 juni - Lör 6 juli
Vecka 3: Sön 7 juli - Lör 13 juli


Datum för Week Camp 2024
Vecka 1: Sön 23 juni - Lör 29 juni
Vecka 2: Sön 30 juni - Lör 6 juli
Vecka 3: Sön 7 juli - Lör 13 juli


Datum för Day Camp 2024
Vecka 1: Tis 25 juni - Fre 28 juni
Vecka 2: Tis 2 juli - Fre 5 juli
Vecka 3: Tis 9 juli - Fre 12 juli

Datum för Funkis 2024
Vecka 1: Tis 25 juni - Fre 28 juni

Välkommen att ta del av Sveriges största sport, på Sveriges största idrottsläger, arrangerad av en av Sveriges bästa akademier!

Fotbollen på Stadium Sports Camp arrangeras av IFK Norrköping som till vardags bedriver en av Sveriges bästa akademiverksamheter. Klubben klassas som en femstjärnig akademi tillsammans med endast ett fåtal andra föreningar i landet.

Under en vecka på Stadium Sports Camp får man som deltagare en inblick i hur klubben jobbar med sin spelarutveckling. Träningarna är planerade utifrån klubbens Spelarutbildningsplan, med fokus främst på momenten Teknik och Anfallsspel. Om man är målvakt erbjuds man självklart specifik målvaktsträning.


Fotbollsverksamheten

Fotbollen är Stadium Sports Camps största huvudidrott med över 1200 fotbollstjejer- och killar som deltagare varje år. Som deltagare har man 2–3 fotbollsaktiviteter per dag (teori, träning och match). 10 och 12 åringar tränar samt spelar match på 7-mot 7 planer och 13–15 åringar tränar samt spelar match på 11-mot 11 planer. För att deltagarna ska få ut så mycket speltid som möjligt i matchspelet väljer vi att inte följa SvFF:s riktlinjer kring spelformer. Därför spelar 13–15 åringar 11 mot 11 matcher istället för 9 mot 9. Avvikelser kan förekomma om gruppantalet tillåter det. All fotbollsträning sker på naturgräs.


Gruppindelning

Gruppen består av 16–20 deltagare och man är garanterad att vara med minst en kompis. Det innebär att man genomför alla aktiviteter tillsammans. Är man 6 stycken eller fler kompisar som har önskat varandra kan man komma att delas upp i flera grupper. Detta för att man som deltagare även ska få chansen att lära känna nya kompisar under veckan.
Vi har separata tjej och killgrupper.
10-12 åringar delas in tillsammans och 13–14 åringar tillsammans.

Ta chansen att under en vecka vara en del av en Sveriges bästa akademiverksamheter och genomgå samma utbildning som fostrat spelare som Christoffer Nyman, Ken Sema, Alexander Fransson, Kristoffer Olsson, Muamer Tankovic, Linus Wahlqvist, Filip Dagerståhl, Henrik Castegren med flera.


År 2015 vann IFK Norrköping sitt senaste SM-guld och ramsan ”Grabbarna på plan, hälften är från stan” hördes från läktarna. Sedan dess har IFK tillhört toppen av Allsvenskan och ungefär hälften av spelarna i dagens A-lagstrupp har även tagit del av klubbens akademiverksamhet. Utöver dessa spelar även andra elitfotboll i andra föreningar.

Ta med dig

Du behöver ha skor och benskydd (målvakter även handskar). Vi spelar bara på gräs, så dina skor bör vara försedda med gummidobb (ej aluminium).


Sportens arrangörsförening

IFK Norrköping

IFK Norrköping
Telefon:
073 644 20 39
Email: