Mer än bara sport

Fullt ös hela tiden

Utöver huvudsporten erbjuds en mängd andra aktiviteter på lägret.

Aktivitetszon

Aktiviteter är en stor del av Sports Camp men 2021 är inte ett vanligt år och därför har vi fått tänka nytt. Vi kommer erbjuda lika mycket varierande aktiviteter som vanligt men på ett helt annat sätt. Aktiviteterna kommer, för allas säkerhet, vara utspridda och schemalagda men fortfarande fungera som områden att umgås med sina gruppkompisar, slappna av eller aktivera sig på. Vi garanterar lika mycket häftiga upplevelser som vanligt! 


Expeditionen

Det är stort, det är coolt och det är unikt. En eftermiddag bryter vi av hela lägret för denna gigantiska samarbetsövning. Expedition Sports Camp är en stor tävling i att samarbeta där alla lägrets grupper och sporter ställs mot varandra. På varje station gäller det för deltagarna att tillsammans med gruppen samarbeta för att lösa olika uppgifter, allt från att lösa klurigheter eller balansera till att pricka rätt och koordinera. På ”Expeditionen” är det inte den individuella prestation som räknas utan det absolut viktigaste är att samarbeta och inse nyttan av att alla hjälps åt och är bra på olika saker.


Prova på

Under en vecka på lägret erbjuds deltagarna att testa extrainsatta sporter tillsammans med gruppen och ledarna. Dessa aktiviteter är schemalagda och exempel på tidigare prova på-sporter är rullstolsbasket, rullstolsinnebandy, discgolf, ultimate frisbee, lacrosse, styrkesport och baseball.


Vanliga frågor och svar

I och med det nya konceptet minimeras trängselsituationerna genom nya och anpassade lösningar. Maten kommer serveras portionsförpackad och inte som buffé i en matsal, övernattningen är bortplockad pga trängseln i logierna och med instruktionerna att byta om innan anländande till lägret plockas även risken i omklädningsrum bort. Week Camp är ett nytt och anpassat koncept för den situationen samhället befinner sig i.

Kopplat till varje sport som finns på lägret finns en samarbetsförening som ansvarar för den idrottsliga verksamheten på plats. 

I och med detta nya pandemianpassade koncept så har samtliga samarbetsföreningar fått ta ställning till om de känner att denna typ av verksamhet utan övernattning är genomförbar för dem. Vissa föreningar har därför tyvärr behövt ta beslut om att inte medverka i sommaren arrangemang.