Arbetsområden Arbetsledare

Arbetsområden

Information/Försäljning
Det här är ofta det första en besökare möts av och är en stor del av vårt ansikte utåt. Här finns vår kiosk och vårt café där vi säljer olika former av mat, dryck och mellanmål samt ett litet utbud av kläder/utrustning.

Du som arbetsleder detta område ansvarar för mottagandet av deltagare och föräldrar på lägret, kontakt med ledare och deltagare under pågående vecka samt hantering av transaktioner på deltagarnas Passport. Det ingår en stor del lagerlogistik under veckorna med fokus på både varuhantering, påfyllning och hantering av kvarglömda/borttappade saker.

Det åligger även detta arbetsområde att planera och arbetsleda de gymnasieungdomar som arbetar med mediaproduktion.
 

På detta område är det extra viktigt att uppskatta arbete som innebär service. Du bör gilla kontakt med andra människor – både besökare och leverantörer. Du är ordningsam, noggrann och är inte vara rädd för att arbeta administrativt. Det är ett stort plus om du har vana av kassatjänst sedan tidigare.


 

Activity Town
Vår ”hjärta” är som en fritidsgård proppfull med aktiviteter och stor som en fotbollsplan både inne och ute, det är en viktig mötesplats för deltagarna där de spenderar en stor del av sin lediga tid mellan träningar och måltider. AT är en av de saker som gör att Stadium Sports Camp skiljer sig från andra idrottsläger och är ofta en minnesvärd del för deltagarna.

Du som arbetsleder på detta område ansvarar för att planera drift av alla aktiviteter och stationer som ryms inom området vilket är väldigt varierat. Säkerhetsaspekten är mycket central för de stationer som kräver övervakning men det finns även stor frihet att planera olika typer av events under veckan. Det ingår även ett ansvar att projektleda vår stora samarbetsövning Expedition Sports Camp varje vecka samt ansvara för de gymnasieungdomar som arbetar i Musikstudion.

Vi ser gärna att du som jobbar här är initiativrik, uppmärksam och är redo att vara flexibel.


 

Logi
Vi huserar våra deltagare och ledare i olika skolbyggnader som finns utspridda på området, det är lokaler vi hyr och möblerar om för att kunna få plats med över 2000 sängar. Det är vårt ansvar att säkerställa status inför lägret samt att återställa samtliga lokaler efter avslut.

Du som jobbar här planerar och leder uppbyggnaden, nedpackningen samt är en resurs under pågående läger gällande felanmälningar i lokalerna. Utöver den dagliga driften ligger fokus på att följa upp rutiner som städning, renhållning och service för att god hygien och säkerhet skall kunna garanteras under hela lägret.

För att göra ett bra jobb på detta område är det en fördel att kunna tempoväxla, vara lösningsorienterad och att vara ordningsam. Ett plus är även om du är händig.


 

Logistik
Vår logistikfunktion jobbar mycket i bakgrunden och ansvarar bland annat för transporter, inköp, skyltning, iordningställande av lokaler och allmän service. Det är detta arbetsområde som ser till att det är rent och snyggt på området och är beredda att stötta när oväntade saker uppstår.

Du ansvarar på detta område för de äldsta och mest erfarna gymnasieungdomarna vilket ställer särskilda krav på dig som ledare att våga ge frihet under ansvar utefter förmåga. Det finns även en mycket viktig säkerhetsaspekt som måste upprätthållas då detta område ansvarar för transporter med fordon.

Vi söker dig som är mycket flexibel, är beredd att tempoväxla när det behövs och har en känsla för samordning av många saker på kort tid. Ett händigt handlag är även uppskattat.
 


 

Kök / Matsal
I matsalen serveras fyra måltider per dag vilket motsvarar nästan 170 000 portioner under hela lägret. För alla idrottande deltagare är maten en mycket viktig del av innehållet och det är en intensiv logistik som skall fungera vid varje måltid. Maten bereds i ett storkök och transporteras till matsalen vid varje måltid. Utöver en huvudrätt vid lunch och middag serverar vi även specialkost som är viktig att ha kunskap om.

Du som ansvarar för detta område tjänstgör i matsalen där inledningsvis hela lokalen skall etableras med inredning och möblemang. Under pågående läger ingår det i arbetsuppgifterna att arbetsleda förberedelser för måltider, utportionering av mat, korrekt hantering av råvaror samt regelbunden städning i de dagliga arbetsuppgifterna. Dessutom kräver arbetet en god dialog med tillagningsköket.

Vi eftersöker dig som kan tempoväxla, har en känsla för flöde av mycket människor, är noggrann och uppskattar social kontakt. Erfarenhet av större cateringuppdrag eller event är ett plus.


 

Multi / Day Camp
Till skillnad från alla andra sporter där våra samarbetsföreningar ansvarar för verksamheten driver Stadium Sports Camp själva två idrotter på lägret. Multi är en sport med många sporter där deltagarna får testa en bred palett av det som erbjuds under en vecka. Day Camp är daglägret för våra yngsta deltagare där ledarna och deltagarna i stor utsträckning har en lokal förankring och även här testar olika saker under veckan. Sedan 2015 drivs dessa två områden tillsammans där tre personer under fyra veckor roterar på olika positioner.

Som ansvarig för detta område börjar ditt uppdrag redan kring årsskiftet med att läsa de ansökningar som kommit in och därefter påbörja tillsättningen av ledare till sommarens veckor.

Vi söker dig som vill och kan leda ledare i blandade åldrar, dels genom stöttning i det dolda men även genom tydlighet och ambassadörskap värna om lägrets värderingar. Du har en känsla för gruppdynamik, ett ordningssinne, beredskap för tempoväxling samt en god kommunikativ förmåga.

 


Vanliga frågor och svar

Varje sport på Sports Camp arrangeras av en lokal idrottsförening, de ansvarar även för rekryteringen av ledare till sin sport. Du får gärna kontakta föreningen om du har några frågor och du hittar kontaktuppgifter på respektive sports egen sida.

När du vill söka jobb som ledare fyller du i ett anmälningsformulär med personlig information och har möjlighet att bifoga ditt CV. Du hittar formuläret här.

Om du vill läsa mer om de olika ledarrollerna hittar du det här.

Om du bor i närområdet eller kan ordna med egen övernattning kan söka jobb som ledare på Day Camp. Här kan du läsa mer om det.

Du som går i årskurs 1 eller årskurs 2 på gymnasiet och är folkbokförd i Norrköpings Kommun har möjlighet att söka jobb som gymnasieungdom.

Det är Norrköpings kommun som är arbetsgivare medan Stadium Sports Camp är uppdragsgivare.

Ansökningarna hanteras genom Feriebanken och som har öppet under två veckor i februari. Går du vidare i rekryteringen blir du kallad till intervju i slutet av mars/början av april.

Här kan du läsa mer om jobbet som gymnasieungdom och du hittar lite mer information om våra olika arbetsområden här.

För att söka som arbetsledare skickar du ett CV och personligt brev till norrkoping@stadiumsportscamp.se där vi vill veta veta vilket av våra arbetsområden du är intresserad av.

Du kan läsa lite mer om rollen som arbetsledare här.

Observera att rekryteringen påbörjas redan under hösten.