Arbetsområden Gymasieungdom

Arbetsområden

Här kan du läsa lite mer om de områden du kan söka som Gymnasieungdom i Norrköpings Kommun. Ansökan till Feriebanken öppnar i februari.


Information/Försäljning
Det här är ofta det första en besökare möts av och är en stor del av vårt ansikte utåt. Här finns vår kiosk och vårt café där vi säljer olika former av mat, dryck och mellanmål samt ett litet utbud av kläder/utrustning.

Du som arbetar här ansvarar för mottagandet på lägret, kontakt med föräldrar, ledare och deltagare samt hantering av transaktioner på deltagarnas Passport. På detta område är det extra viktigt att vara ”service minded”, gilla kontakt med andra människor och noggrann. Du får efter en sommar på detta område en viss vana för kassatjänst.


Activity Town
Vår fritidsgård (AT) erbjuder en aktivitetsyta stor som en fotbollsplan både inne och ute. Lägrets ”hjärta” är en viktig mötesplats för deltagarna där de hänger med deltagare från andra sporter och spenderar en stor del av sin lediga tid mellan träningar och måltider.

Du som arbetar på AT ansvarar för driften av de aktiviteter och stationer som ryms inom området, allt från klätterväggar och studsmattor till VR-monter och femkamp. Vi ser gärna att du som jobbar här är påhittig, uppmärksam och är redo att vara flexibel.


Logi
Vi huserar våra deltagare och ledare i olika skolbyggnader som finns utspridda på området, det är lokaler vi hyr och möblerar om för att kunna få plats med nästan 2500 sängar.

Du som jobbar här hjälper till vid uppbyggnaden, nedpackningen samt är en viktig del av säkerheten för alla deltagare och ledare under pågående läger. Utöver den dagliga driften ligger fokus på rutiner som städning, renhållning och service. För att göra ett bra jobb på detta område är det en fördel att kunna tempoväxla, vara lösningsorienterad och att vara ordningsam. Ett plus är även om du är händig.


Service/Transport
Vår logistikfunktion jobbar mycket i bakgrunden och ansvarar bland annat för transport av deltagare och besökare, inköp, skyltning, iordningställande av lokaler och allmän service. Det är detta arbetsområde som lite extra ser till att det är rent och snyggt på området och är beredda att stötta med oväntade saker som kan uppstå.

Går du i årskurs 3 på gymnasiet eller har tagit studenten och vill jobba på detta område är det ett krav att du haft B-körkort i minst 6 månader när anställningsperioden börjar samt att du har jobbat på Stadium Sports Camp tidigare.

Vi söker dig som har en god förmåga att ta eget ansvar, är mycket flexibel och är beredd att tempoväxla när det behövs. Det är även positivt om du är initiativrik, lite påhittig och är händig.


Matsal / Kök
I matsalen serveras fyra måltider per dag vilket motsvarar nästan 10 000 portioner om dagen. För alla idrottande deltagare är maten en mycket viktig del av innehållet och det är en intensiv logistik som skall fungera vid varje måltid. Maten bereds i ett storkök och transporteras till matsalen vid varje måltid. Utöver en huvudrätt vid lunch och middag serverar vi även specialkost som är viktig att ha kunskap om.

Du som arbetar inom detta område kan antingen få ansvar för att bereda maten i vårt storkök då du blir arbetsledd av en kock. Köket ansvarar även för viss disktjänst efter respektive måltid. Du kan även tjänstgöra i matsalen där förberedelser inför måltider, utportionering av mat, korrekt hantering av råvaror samt regelbunden städning ingår i de dagliga arbetsuppgifterna.

Vi eftersöker dig som kan arbeta självgående och som har en känsla för vad som ska göras vid rätt tillfälle. Att kunna tempoväxla, vara noggrann och uppskatta kontakt med människor är egenskaper vi efterfrågar.


Media
Under en vecka på lägret har vi ett stort behov att både fotografera, filma och dokumentera allt som händer. Det finns en stor efterfrågan från föräldrar och anhöriga att få en bild av det som sker på lägret och vi uppdaterar dagligen våra flöden i sociala medier när lägret pågår. Vi behöver även visa för partners, sponsorer och andra intressenter hur vår verksamhet ser ut och när lägret pågår har vi en begränsad men mycket innehållsrik möjlighet att samla allt det material vi behöver för kommande års kommunikation.

Du som arbetar med mediaproduktion på lägret ansvarar för fotografering, filmning samt drift av våra konton på Instagram och Facebook. Du har även visst ansvar att stötta kring vissa event under veckan. Det är en förutsättning att du är van att hantera en kamera och att du har en förståelse för både bildkvalitet, deltagarnas integritet och att fotograferingen är mycket mer än bara en bild.

För att vara lämpad till detta arbetsområde söker vi dig som är van att arbeta självständigt, är kreativ och nyfiken samt har en god förmåga att tänka utanför boxen.


Musikstudion
Deltagarnas möjlighet att få vara aktiva sträcker sig bortom den fysiska aktiveringen och vi vill gärna främja andra sinnen. Tillsammans med Studiefrämjandet ger vi i Musikstudion deltagarna möjlighet att testa både instrument och sång. Det är även här vi vaskar fram bra kandidater för uppträdande på avslutningen.

Du ansvarar tillsammans med en liten grupp för driften av Musikstudion som består av en replokal samt en inspelningsstudio. Att ha kunskap om musik, spela ett eller flera instrument samt vana att använda ett eller flera inspelningsprogram är en förutsättning för att stötta deltagarna med proffsig hjälp. Som person behöver du vara nyfiken, gilla kontakt med människor och kunna vara flexibel.