Arbetsroller Idrottsledare

Arbetsroller Idrottsledare

Sporternas regler och krav för att arbeta som ledare skiljer sig åt. Om du är osäker kan du kontakta respektive förening för att få veta vilka regler som gäller.


 

Ansvarig ledare
Som ansvarig ledare är du ytterst ansvarig för en grupp deltagare inom din idrott, i vissa ingår även ett tränaransvar. Utöver formella meriter som ledare inom idrott har du även stor erfarenhet av att leda grupper med barn och/eller ungdomar. Det är viktigt att du är ett bra föredöme för Stadium Sports Camp och det vi står för, du håller ordning på tider och regler, ser alla deltagare i gruppen och ger det stöd som deltagarna behöver under veckan. I några fall kan du även få ett visst ansvar för övriga ledare i din grupp.


 

Tränare / Instruktör
Som tränare är du ansvarig för deltagarnas träningar under veckan. Vi ser därför gärna att du har formella meriter och utbildningar inom den valda idrotten. Du har även erfarenhet av tidigare tränaruppdrag för barn och/eller ungdomar. Det är mycket viktigt att du kan instruera, leda och utveckla utefter alla individers egen förmåga då variationen i deltagarnas förkunskaper kan skilja sig åt en hel del.


 

Biträdande ledare
Som biträdande ledare stöttar du den ansvarige ledaren i din grupp under veckan. Du har ett stort intresse för idrott, en passion för att jobba med barn och brinner för att ge deltagarna en riktigt bra lägervecka. Det är ofta den biträdande ledaren som gör det där lite osynliga och viktiga jobbet i bakgrunden, som kanske inte alltid syns eller hörs men som får alla deltagare att känna sig extra trygga på lägret. Där har du en mycket viktig uppgift.


Det finns även möjlighet att vara ledare för våra yngsta deltagare på Day Camp, det kan du läsa mer om här.


Vanliga frågor och svar

Varje sport på Sports Camp arrangeras av en lokal idrottsförening, de ansvarar även för rekryteringen av ledare till sin sport. Du får gärna kontakta föreningen om du har några frågor och du hittar kontaktuppgifter på respektive sports egen sida.

När du vill söka jobb som ledare fyller du i ett anmälningsformulär med personlig information och har möjlighet att bifoga ditt CV. Du hittar formuläret här.

Om du vill läsa mer om de olika ledarrollerna hittar du det här.

Om du bor i närområdet eller kan ordna med egen övernattning kan söka jobb som ledare på Day Camp. Här kan du läsa mer om det.

Du som går i årskurs 1 eller årskurs 2 på gymnasiet och är folkbokförd i Norrköpings Kommun har möjlighet att söka jobb som gymnasieungdom.

Det är Norrköpings kommun som är arbetsgivare medan Stadium Sports Camp är uppdragsgivare.

Ansökningarna hanteras genom Feriebanken och som har öppet under två veckor i februari. Går du vidare i rekryteringen blir du kallad till intervju i slutet av mars/början av april.

Här kan du läsa mer om jobbet som gymnasieungdom och du hittar lite mer information om våra olika arbetsområden här.

För att söka som arbetsledare skickar du ett CV och personligt brev till norrkoping@stadiumsportscamp.se där vi vill veta veta vilket av våra arbetsområden du är intresserad av.

Du kan läsa lite mer om rollen som arbetsledare här.

Observera att rekryteringen påbörjas redan under hösten.